• Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 


Címlap VDNOWAS

VDNOWAS

Mint az Ön partnere, a Nordic Walkinghoz kapcsolódóan exkluzívan széles szolgáltatási palettával, személyes előnyökkel tesszük Önnek könnyebbé és vonzóbbá Nordic Walkingos életét.

 

Képzések

1. Alapképzés (Grundseminar)

Nordic Walking kezdőknek, akik még nem, vagy csak kicsit ismerik ezt a sportot. Személyesen is kipróbálhatják, belekóstolhatnak ebbe a sportba.

2. C-Trainer

Aki Nordic Walking edzéseket akar vállalkozásában vezetni, személyi edző akar lenni, vagy Nordic Walking iskolában akar edzőként működni, annak ezt a képzést kell elvégeznie. 2 nap alatt elsajátíthatja az edzéselmélet alapjait és a Nordic Walking ismereteit elméletben és gyakorlatban.

3. B-Trainer

Ez a 4 napos képzés a Nordic Walking gyakorlatára és elméletére helyezi a hangsúlyt, aminek keretében a bemelegítés, nyújtás, oktatási technikák, táplálkozástudomány, edzéselméleti alapok, elsősegély és teljesítménydiagnosztika kap fő hangsúlyt. Emellett oktatjuk egy Nordic Walking iskola felépítését és vezetését. A vizsga feljogosít Nordic Walking iskola vezetésére és VDNOWAS oktatóként alapképzések tartására.

4. Képzési központok

A képzőintézeti vezetők A-Trainer, illetve A-Lehrer minősítésű edzők. A képzési központok C-Trainereket képeznek ki a VDNOWAS irányelvei alapján.

5. Oktató csapat

Az oktató csapat olyan profi oktatókból áll, akik közösen képzik ki a B-Trainereket.

6. Oktató (Lehrer) minősítés

Az edzői minősítés minden szintjén lehetőség van az oktatói minősítés megszerzésére. A Lehrer, vagyis Oktató oklevél az edzők legmagasabb minősítése és a minőség garanciája, ezen oktatóknak joga van az LGA-minőségtanúsítványt használni. A minősítést a VDNOWAS technikai szemináriumának elvégzésével és sikeres vizsgával lehet megszerezni. A minősítés 1 évig érvényes, és újabb technikai szeminárium elvégzésével újabb 1 évre meghosszabbítható. Ezzel biztosítja a szövetség a folyamatos kontrollt és a minőség ellenőrzését a cím viselői körében.

 

Továbbképzések

A VDNOWAS több témakörben nyújt továbbképzéseket, mint pl. technikai képzés, téli oktatások, lazító technikák, stb.

 

Gondozás

Velünk karöltve kompetens partnerként beszélheti meg problémáit és kérdéseit, de ez még nem minden. Nem hagyjuk egyedül Nordic Walking iskolájának kialakításában és működtetése során sem. VDNOWAS lógóval ellátott névjegykártya levélpapír, sportruházat, fóliák segítik munkáját. Emellett DVD, VHS, CD-k segítik az oktatást, bemelegítést, lazítást.

 

A VDNOWAS 2002. július 24-én jött létre. A szövetség célja a Nordic Walking sport segítő támogatása és ápolása.

A VDNOWAS elsősorban a következő feladatokra koncentrál:

Nordic Walking iskolák és tanerők összefogó szervezete.

Nordic Walking oktatók képzése és vizsgáztatása a mindenkori VDNOWAS Képzési- és Vizsgáztatási szabályzata alapján.

Nordic Walking iskolák irányelveinek lefektetése.

A Nordic Walking sport minden ága számára sportpedagógiai és sporttudományos alapokon nyugvó képzési és vizsgáztatási irányelveinek kidolgozása.

Edzések és képzési metódusok folyamatos fejlesztése mind diákok, mind oktatók számára.

A tagiskolák képzési ajánlatainak és oktatásainak folyamatos felügyelete annak érdekében, hogy minőségi képzés útján az egészség megőrzése, szolgálata, a balesetveszély csökkentése csakúgy, mint a környezet védelme biztosítva legyen.

A szövetség nem nyereségorientált. A fenti célok elérése érdekében más egyesületekkel és intézményekkel együtt dolgozik.

 

 

 

A világ első minőségtanúsítvánnyal rendelkező Nordic Walking szövetsége.

Az egész egy véletlennek köszönhetően kezdődött. Amikor Harald Fichtnert 2000 áprilisában meghívták Finnországba egy Nordic Walking mesterkurzusra, még nem gondolta, hogy ez a sport ilyen sikertörténet lesz.
2000 nyarán ő volt az első Nordic Walking oktató és edző az egész, német nyelvterületeket felölelő régióban. A cégalapítást követő 6. évben a siker már 10 állandó alkalmazottat foglalkoztató vállalkozást és több int 20 oktatóközpontot és képzőintézetet hívott életre Németország, Ausztria, Svájc, Olaszország, Hollandia, Nagy-Britannia, Horvátország, Luxemburg, Tájföld, Csehország, Új-Zéland szerte, s immár Magyarországon is.
A „Mindig egy kicsit jobbnak lenni” jelszó volt mindig is a VDNOWAS fő motivációja. Két dolgot azonban a folyamatos újítások és rohanó életet élő korunk ellenére sem tévesztünk szem elől: a mozgás szeretetét és az igazán fontos dolgokra való koncentrálást. A wiesaui központban az elkötelezett és lelkes Nordic Walkingosok valós szakmai szükségletei állnak a középpontban. S az eredmény: LGA-Premium-Service minősítés. Az oklevél elnyerése a tanúsítványa a megbízhatóságnak, a képzés, kiszolgálás és innováció minőségének.

Tömegeket akarunk fellelkesíteni egy olyan kínálattal, ami szinte verhetetlen.