• Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 


Címlap                2018. február 10. szombat


             A túra a nagy sár miatt elmarad!            


Az erdő télen is szép, reményeink szerint havas tájban is gyönyörködhetünk. Téli túrára hívunk minden nordic walking és túra rajongót 2018. február 10-én szombaton a Visegrádi- hegység egyik legmagasabb csúcsához,   a csodálatos kilátást nyújtó Prédikálószékhez (639 m). A túrát olyanoknak ajánljuk, akik  vállalkoznak a 12,5 km-es táv megtételére. Jöhetsz egyedül, pároddal, barátaiddal vagy akár családoddal is. Gyerekeket 10 éves kor felett várunk.

 
Program:

A túra időtartama 4-5 óra,  310 m szintemelkedéssel, mely közepes intenzitású gyaloglást jelent,  bemelegítéssel, ivószünetekkel,  a kilátónál pihenővel. Közepes nehézségű terepen legyőzzük a nem túl meredek emelkedőket és lejtőket, míg megpillantjuk a Dunát. A felbukkanó folyam látványát -jó látási viszonyok esetén- a hegytetőhöz közeledve többször is élvezhetjük. Túránk célpontját, a Prédikálószéket elérve meghódítjuk a kilátót, ahonnan hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny-hegység látványával, Nagymarossal és Visegráddal, valamint a távolabbi Vác fölé magasuló Naszály képével. A kilátó szomszédságában lévő piknikező helynél tartunk egy kis pihenőt, ahol lehetőség lesz a magunkkal hozott elemózsia elfogyasztására. A Prédikálószék a Duna-Ipoly Nemzeti Park fokozottan védett része. Visszafelé ugyanazon az útvonalon megyünk, a túra a Kisrigó étteremnél ér véget, tervezetten kb. 15.00 órakor. A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, illetve szükség esetén az útvonal változtatásának és a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Találkozás:

10.00 óra Pilisszentlászlón 10 órakor a Kisrigó étteremnélRészvételi díj:
2000 Ft/fő,  gyerekeknek (18 év alatt) és nordic walkingos tanítványaimnak 1200 Ft/fő.
A túra legalább 5 fő jelentkezése esetén indul.Utazás:
Utazás egyénileg, Pilisszentlászló mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel jól megközelíthető.
Busszal érkezőknek ajánljuk:
Busz indul Újpest-Városkaputól 8.35-kor (Szentendrei átszállással) Pilisszentlászlóra érkezik 9.35-kor. Pilisszentlászlón az utolsó előtti megállóban, a Felszabadulás útnál érdemes leszállni, innen 10-15 perc gyaloglással elérhető a Kisrigó étterem. (Visszafelé busz Budapestre 15.35, 16.35-kor indul)


Ajánlott felszerelés:

 • téli réteges túra öltözet
 • sapka, kesztyű
 • téli túracipő
 • célszerű egy csúszásgátló talp
 • meleg innivaló, szendvics, müzli szelet
 • hátizsák vagy övtáska, amiben az étel, ital, tartalék ruházat elfér
Jelentkezés és további információ a juditsport46@gmail.com  e-mail címen
 

2017. január 27. szombat
Újabb remek túrát kínálunk a nordic walking kedvelőinek. Ezúttal téli tájon vezet az út, még ha tavasziasan meleg időben is.A szürke, latyakos városból kiszabadulva hóval borított fehér tájon vezet majd az út remek látnivalókkal.Program:

Alapos bemelegítés után közepesen nehéz túrát teszünk a Visegrádi-hegységben. Útba ejtett látnivalók: Csikóváralja, Gyopár-forrás, 'Vén tölgy', 'Elfeledett kolostorrom', 'Fehér sziklák kilátópont', Hubertus (volt Janda Vilmos) Túristaház, Holdvilág-árok (felső szakasz), Csikóváralja. A túra közepesen nehéz. Legkésőbb 14 óráig visszaérünk a Pomázi HÉV megállóhoz.


Találkozás

8:30-845 között a Pomázi buszvégállomáson. (Fornettis környéke). A BUSZ 8:55-kor indul!
Leszállás a 'Csikóváralja menedékház' megállónál.

Utazás egyénileg:

Akik autóval jönnek: a Csobánkai elágazás után, az első jobb kéz felőli kis műúton kanyarogjanak fel egészen a volt menedékházig. (Itt jól lehet parkolni, és ugyanide érünk vissza!) Mi a busszal 9:20-ra érünk fel, itt találkozunk.A túra díja:

2000 Ft/fő, 18 év alatt ingyenes. Aki hoz magával még egy embert, annak fél áron van a túra.


A túravezetők Horváth Szilvis és Bója Nóra nordic walking edzők szeretettel várnak mindenkit, akár bot nélkül is.


Információ a túráról: 06-30-2420743.

 

2017. november 11.

Mozduljunk együtt! Egy remek őszi pilisi túrára invitálunk mindenkit az aranyló erdőben, csodálatos kilátásokban gazdag útvonalon. Családdal vagy egyedül, kutyával vagy házi kedvenc nélkül, sőt, az sem gond, ha valaki még nem nordic walking rajongó és bot nélkül csatlakozna.Program:


Túránkat rövid, fakultatív bemelegítéssel kezdjük pilisborosjenői találkozási pontunkon, majd nem fakultatív bemelegítéssel folytatjuk az első emelkedőnket leküzdve. A faluból gyorsan kiérve egy hangulatos erdei ösvényen jutunk fel a gerincig. Itt kis kitérőt téve felülről is rápillanthatunk a környező hegyekre és településekre az Ezüst-Kevély kilátópontjáról. Visszakanyarodva a Nagy-Kevély felé folyamatosan változik a táj: hol cserjésben, hol egy kis réten át, hol sziklás terepen közelítünk a csúcs felé. Fáradozásunk jutalmaként a hegytetőn csodálatos pilisi panoráma fogad bennünket. Miután kigyönyörködtük magunkat, utunkat ereszkedve folytatjuk a Kevély-nyereg, majd a Mackó-barlang felé. Miután bepillantottunk a barlang sötétjébe, egy másik útvonalon visszakapaszkodunk a nyeregre, hogy lehetőségünk nyíljon újra leereszkedni. Mielőtt visszaérnénk a faluba, még megtekintjük az „Egri vár” romjait és a Teve-szikla izgalmas képződményét.

A túra ideje kb. 5-6 óra, hossza kb. 15 km 500 méter szintemelkedéssel. Nem andalgunk majd, hanem sportos, de nem rohanós  teljesítménytúra tempóban teljesítjük a távot.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.Jelentkezés:


Az alábbi űrlap kitöltésével:
https://goo.gl/forms/pjvWjiWu7OyM0RK43
A túrával kapcsolatos kérdéseket a mozduljunk.egyutt@gmail.com címre várjuk.Utazás:


Utazás egyénileg. Pilisborosjenő mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel könnyen és gyorsan megközelíthető.Találkozás:

9:30-kor a pilisborosjenői Egészségház parkolójában.A túra díja:

2.000 Ft/fő.


Étkezés:

Önellátó. Mindenki hozzon magával szendvicset, csokit, müzli szeletet és legalább 1 liter folyadékot fejenként. A Kevély-nyeregben tartunk majd egy ebédszünetet, ahol mindenki elfogyaszthatja, amit magával hozott.

Ajánlott felszerelés:


 • Őszi réteges túra öltözet
 • Kesztyű és sapka időjárástól függően esetleg már jól jöhet
 • Túracipő
 • Hátizsák, amiben az étel és az ital, valamint a pulóver és a kabát elfér
 

2018. február

Téli túra a Prédikálószékre


2018. január

Félnapos nordic walking túra, Csikóváralja, Kis-Csikóvár, Holdvilág-árok


2017. november

Őszi túra a Kevélyre