• Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 

Címlap Programok, túrák

Programok, túrák
Kínálatunk

2015. április

Húsvéti medvehagyma túra
 
Húsvéti medvehagyma túra

2015. április 11. szombat

Idén ha későn is kezdődött, de azért volt valamennyi tél, így a medvehagyma is a normál időben nő. Szemrevételeztük a lelőhelyet és sok év tapasztalata alapján úgy gondoljuk, hogy a húsvéti hétvégén lenne tökéletes a szüret. A zord húsvéti időjárás miatt viszont egy héttel későbbi szombatra hirdetjük meg idei medvehagyma-illatos túránkat. A medvehagyma túra egy szuper családi kaland, így túraképes unokát, nagyit és a család többi tagját is várjuk szertettel!

Természetesen idén is számos tippet adunk a medvehagyma elkészítéséhez és tartósításához. Egyet ízelítőül alább képeken be is mutatunk.Program:


Találkozó és kis autózás után érünk túránk kiindulópontjához, ahol nekivágunk a kb. 18 km-es napi túránknak. Szintemelkedés 500 méter. A túra során útba ejtjük és megtekintjük Pusztapalotát, illetve romjait, ahonnan eltúrázunk az Öreg Futóné 574 méteres csúcsára. Hozott elemózsiánkat mégsem itt fogyasztjuk el, hanem a Mórocz-tetőn, egy csodálatos kilátóponton. Szép kilátás a Sárrétre és ellátunk egészen a Balatonig. Az időjárás előrejelzés alapján úgy néz ki, hogy nagyon szép kilátásban lesz részünk.

Körtúránkon a visszaúton is szép kilátás ígérkezik a Tési fennsíkra, majd az autóktól kb. 5 percnyire bevetjük magunkat a medvehagyma mező szüretelésébe.


A túra illetve a program ideje kb. 5-6 óra összesen. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.

Medvehagyma túra-Nordic Walking SportFontos! Ne felejtsen el senki elegendő zacskót hozni a medvehagymának!

Illetve ide új szabályozás, hogy fejenként csak 2 kg medvehagyma szedhető, így még egy érv szól amellett, hogy a család több tagja is eljöjjön.


Utazás:


Utazás egyénileg. Telekocsikat szervezünk.Találkozás, indulás:


Találkozás: 8.30 órakor Várpalotán a Lidl parkolójában (közvetlen a 8-as út mellett van)A túra díja:


A túra díja: 2.500 Ft/fő. Azok számára, akiknek még nincs saját botjuk adunk a túra idejére.Jelentkezés:


info@nordicwalkingsport.hu

06-20-4625791

 
Ingyenes nordic walking program Balatongyörökön

2015. január 28.

Uniós pályázatnak köszönhetően van lehetőség Keszthelyen és környékén ingyenes nordic walking programokon részt venni.


Helyszín és időpont: Balatongyörök, Jüngling Közösségi Ház, 16.00 óra


A programokon csak előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. Bejelentkezés Papp Anikó nordic walking edzőnél 30-477-3466, pappaniko@yoga-nw-aqua-fitness.hu

 
BUÉK kijózanító túra 2015

2015. január 01. csütörtök


Kicsit őrült, kicsit bolond ötlet? Lehet, de pont ezért való nekünk, és akik már több éve velünk tartanak, azok kezdik ezt megszokni, sőt, már várják is.


Az ünnepi evés-ivás és lustálkodás után nincs is megfelelőbb nap egy új év megalapozásához, mint a legelső. Nem tudjuk ki figyelte már meg, de amit az év első napján teszünk, az az egész évben fontos helyet fog életünkben betölteni. Ha tehát morzsabállal, tespedéssel és tévézéssel töltjük ezt a napot, az is egy jövőkép, ha pedig egy jó kis kiránduláson veszünk részt, az is a jövőbe mutat. Aki tehát szívesen szellőzteti ki az alkoholgőzt a fejéből és mozgatja át tagjait az 2015. első napján, ő a mi emberünk!
Program:


Idén sajnos katasztrófa turizmusnak is beillik majd túránk, hiszen a nem régiben történt jegesedés nagyon komoly károkat okozott a Hármashatár-hegyen is. Sok kedves ösvényünk a mai napig sem járható, de aki eljön, saját szemével láthatja az aktuális állapotokat, amit most a hó kicsit jótékonyan tompít.


Igazából egy meghosszabbított edzésre invitálunk az ünnepek lezárásaként. Hogy azért mégse legyünk kegyetlenek, később indulunk, mint edzésekkor szoktunk, és kb. 3 órás túrát teszünk a Hármashatár-hegyről indulva. Ezen a napon nem a teljesítményen lesz a hangsúly, hanem a jó kedven, az ünnepi hangulaton és a mozgás örömén, de azért persze jól átmozgatjuk a résztvevőket. És a legjobb hír; mindezt egy edzés áráért!

 Az elszántakat kis meglepetéssel várjuk a túrán!Találkozás, indulás:


11 órakor a Hármashatár-hegy Fenyőgyöngye buszvégállomáson.A túra díja:


Egy edzés díja, tehát 1.300 Ft/fő, illetve a bérletek is használhatók.Felszerelés:


Szokásos téli edzés felszerelés, ami hóban is jól szolgál, tehát vízálló cipő és ha van csúszásgátló is jól jöhet.


Előzetes jelentkezés nem szükséges, mindenkit várunk szeretettel.