• Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 

Címlap Programok, túrák

Programok, túrák
Ingyenes nordic walking túra és képzés Halásziban

Pályázati forrásból támogatott ingyenes nordic walking oktatások és túrák lesznek áprilisban Mosonmagyaróváron és környékén


2014. május 10. 14 óra


A mosonmagyaróvári Karolina kórház Egészségfejlesztési Irodájával létrejött partnerségi kapcsolatunknak köszönhetően, az „Egészségfejlesztési programok megvalósítása a Mosonmagyaróvári  kistérségben” című projekt keretein belül az alábbi nordic walking miniszemináriumokon és gyalogtúrákon lehet ingyenesen részt venni:


 • 2014. május 10. 14-17 óra, nordic walking túra. Halászi, Közösségi Ház, Kossuth Lajos u. 64.

A programon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. Jelentkezés: hohner.barbara@flesch.hu!


A programokat Szabó Gábor győri nordic walking edzőnk tartja, részletekért keresd őt: 20-5058232, hungarotrekking@gmail.com.

 
Ingyenes nordic walking tanfolyam Jászberényben

2014. május 2. péntek, 9.00-12.00


A 4 napos ünnepi hétvégén lehetőséget kínálunk Jászberény és környéke lakóinak egy ingyenes 3 órás nordic walking alaptechnika képzésre.


A képzés tartalma és részletei itt olvashatók!


A képzéshez tesztbotokat biztosítunk, de akinek saját botja van mindenképpen hozza magával, hogy a méretét ellenőrizhessük.


Szívesen segítünk meglévő felszerelés átvizsgálásában, illetve tanácsadással.

Időpont:
2014. május 2. péntek, 9.00-12.00 óra


Helyszín:
Jászberény, Margit-sziget melletti zöld terület.

A képzésen csak előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni!


Jelentkezés: info@nordicwalkingsport.hu, 06-20-4625791

 
Áprilisi tisztító túra

2014. április 13. vasárnap 8.30-11.30


Több éves hagyomány immár, hogy tavasszal, mielőtt még nagyon kizöldülne a természet, szemetet szedünk a Hármashatár-hegyen. Mivel idén alig volt tél, a természet is rohamtempóban burjánzik, ezért sürget az idő. Eljött hát az ideje a tavaszi nagytakarításnak testben és lélekben, lakásban és erdőben egyaránt, úgyhogy tisztító túrára fel!


Program:


Mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen van szabad levegőn vasárnap délelőtt és szívesen tesz egy kicsit környezete szépségéért. A vasárnapi edzés helyett egy kis túra keretében zacskókkal és gumikesztyűvel felszerelkezve gyűjtjük majd az erdőben a PET palackokat, sörös dobozokat és papír hulladékot. Építési törmelék és veszélyes anyagok gyűjtésére nem vállalkozunk. Az idő ideális. A hulladék újrahasznosítható részét a Fenyőgyöngyénél a hulladékgyűjtő szigeten helyezzük el, a többit a normál szemétbe rakjuk. Várunk mindenkit szeretettel családostul, de most bot nélkül.


A túra természetesen díjmentes, köszönjük a segítő csatlakozást!Időpont, helyszín:


2014. április 13. vasárnap, 8.30-11.30.Találkozás:


A Fenyőgyöngye autóparkoló és 65 buszvégállomásnál.Felszerelés:

 • Ez alkalommal a botok maradjanak otthon, hogy szabad kezekkel tudjunk tüsténkedni.

 • Fontos, hogy mindenki gumikesztyűben dolgozzon és ezt hozza is magával! 

 • Nagyméretű, erős szemetes zsákokat 3-4 darabot aki tud hozzon magával.

 • A szokásos ivóöv folyadékkal most is célszerű. 
Kora tavaszi medvehagyma túra

2014. március 15. szombat

Idén már karácsonykor elvirágzott a hóvirág, így nem meglepetés az sem, hogy a medvehagyma is közel egy hónappal korábban kibújt a földből. Lejártuk a lelőhelyet és gyorsan a tettek mezejére kell lépni, ha idén is bőséges és friss termést akarunk aratni. Így nemzeti ünnepünk alkalmából kínáljuk idén medvehagyma túránkat.

Természetesen idén is számos tippet adunk a medvehagyma elkészítéséhez és tartósításához.

Program:


Idén is a bakonyi medvehagyma készleteket dézsmáljuk meg. Lejártuk a területet és remekül alakul a termés, de nincs idő a késlekedésre, szedni kell.

De mielőtt nekiállnák a szedésnek, egy kellemes, könnyű tavaszi túrát teszünk a környéken. A túra során megnézzük a Római-fürdő vízesést, a jásdi kálváriát és szent kutat. Tavaszi medvehagyma túraMegtekintjük a Tési szélmalmokat és a kovácsmúzeumot. A gyalogtúra kb. 15 km. Könnyű túra, nagy fizikai állóképességet nem igényel.Fontos! Ne felejtsen el senki elegendő zacskót hozni a medvehagymának!Utazás:


Utazás egyénileg. Telekocsikat szervezünk.Találkozás, indulás:


Találkozás: 8.30 órakor Várpalotán a Lidl parkolójában (közvetlen a 8-as út mellett van)

A túra díja:


A túra díja: 2.500 Ft/fő. A túra díja tartalmazza a szélmalom és  kovácsmúzeum belépő díját és tesztbotok biztosítását is tartalmazza azok számára, akiknek még nincs saját botjuk.
Jelentkezés:


info@nordicwalkingsport.hu

06-20-4902771

 
Sífutó hosszú hétvége Ramsauban

2014. március 08-11. Ramsausífutás - nordic walking sportLassan úgy néz ki azért tél lesz. Ezzel együtt is próbálunk biztonságosan választani és Ramsauba Ausztria egyik sífutó központjába invitáljuk a sífutás kedvelőit, mivel itt a völgy is kb. 1000 m magasságban fekszik, így viszonylag hóbiztos. A Dachstein déli lábánál fekvő központ közel 100 km kiváló minőségű fektetett sífutó pályával várja a kezdőket és profikat egyaránt. Biathlon pálya és síugró sáncok teszik teljessé az északi sportközpontot, mely számos világkupa verseny helyszíne. A tél és a hó azonban más meglepetéseket is tartogat számunkra, ezért elhagyjuk a fektetett pályákat egy túra erejéig, élvezzük a mély, érintetlen porhóval fedett mezőket, erdőket egy hótalpas túra keretében. Az élményeket szállásunk kiváló konyhája teszi teljessé, ahol a saját állattartásból származó hús és tejtermék kerül asztalunkra.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, akár teljesen kezdő, akár gyakorlott sífutó.


A hétvége lényege, hogy megmutassuk, télen is lehet sportos és aktív életet élni, és több alternatívát is adunk a lesiklás mellé vagy helyett. A két csoportos oktatás és a programok célja az örömteli, egészséges és biztonságos mozgás hóban sífutólécen és hótalpon. A sífutás oktatás két csoportban zajlik.

Felhívjuk azonban mindenki figyelmét, hogy a sífutás egy állóképességi sport, nem is akármilyen, hanem az egyik legkeményebb, tehát aki az elmúlt 10 évben semmit sem mozgott, az nem biztos, hogy jól teszi, ha ezzel kezdi a sportolást!


Kezdőknek először is segítünk a megfelelő felszerelés kiválasztásában. Ismertetjük a felszerelést, annak működését, a különböző kötésrendszereket, a célszerű méretválasztást. Az oktatást a sílécen való biztos állás, esés-felállás, elindulás, megállás gyakorlásával kezdjük. Ezután gyakoroljuk a klasszikus (diagonál) technikát síkon, majd a lejtőn és emelkedőn való haladást. Vasárnapra mindenki biztosan fogja uralni a lécet és örömmel tud akár sífutás - nordic walking sport10-15 km-t is klasszikus stílusban fektetett pályán megtenni.

Célunk a hosszú hétvégén, hogy mindenki biztosan és energiatakarékosan, vagyis örömmel tudjon klasszikus stílusban sífutni.


Haladóknak, akik velünk, vagy máshol már tapasztalatot szereztek a klasszikus sífutó technikával a következőket ajánljuk: igény esetén, és ha van saját felszerelésük, akkor a felszerelés átnézésében, felülvizsgálatában segítünk. Besíelés után a diagonál technika gyakorlása, technika és sebesség javító gyakorlatok végzése, különös tekintettel a megfelelő bothasználatra. A haladó csoport már változatosabb pályákon halad és gyakorol, ahol mind fizikailag, mind technikailag kihívások elé néznek majd.


Tavalyi sífutó oktatásunk is bebizonyította, hogy akik már legalább pár hónapja nordic walkingoztak velünk, azok mind technikailag, mind kondicionálisan nagy előnyt élveztek a síléceken. Nekik szinte csak azzal az élménnyel kellett megbirkózniuk, hogy  csúszik a lábuk alatt a talaj, mert a kar- és lábmozgás összehangolása, valamint a hatékony bothasználat már szinte a vérükben volt. Természetesen olyanok jelentkezését is szeretettel várjuk, akiknek semmilyen előképzettségük sincs, de a fentiek miatt jó szívvel ajánljuk nordic walking tanfolyamainkat és edzéseinket ennek a hétvégének az előkészítéseként.


Fontos!

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a sífutás egy igen aktív téli sport, ezért erre fizikailag mindenképpen célszerű felkészülni. Aki részt kíván venni programunkon, annak azt javasoljuk, hogy már most kezdjen el edzeni, felkészülni rá, ami intenzív gyaloglást, nordic walkingozást, vagy akár futást, kocogást is jelenthet, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Fontos a láb izmainak edzése, ami otthon is gond nélkül megoldható guggolásokkal, vádli- és farizom gyakorlatokkal. Ne felejtsük el a rendszeres nyújtást sem, ami segít elkerülni a sérüléseket is, de az örömteli mozgáshoz is nagyban hozzájárul. Aki szívesen veszi  igénybe mindehhez edző segítségét, számukra javasoljuk nordic walking edzéseinket, ahol a megfelelő kondíció mellett már a sífutás technikájára is fel tud készülni.

 


Időpont, helyszín:

2014. március 08-11. 4 nap/3 éjszaka, Ramsau, Ausztria. 


 
Program:


1. nap: március 08. szombat

 • Utazás Ramsauba, szállás elfoglalása 12 órától. 

 • Délután sífutó felszerelés bérlése, akinek még nincs. 15.00-17.00 órakor besíelés. Tudásszint felmérése, csoportok kialakítása. Mindenkinek tudásszintje szerinti edzés.sífutás - nordic walking sport

 • Este közös vacsora a szállodában, utána kávé mellett beszélgetés, ismerkedés.

  

2. nap: március 09. vasárnap

 • 7.30-8.00 aktív ébredés (egyszerű joga és légzőgyakorlatok)

 • 8.00 órától reggeli

 • reggeli után sífutás oktatás kezdő és haladó csoportban 

 • könnyű ebéd a sífutó pálya melletti hüttében 

 • délután hótalpas túra 

 • utána nyújtás és lazítás, szauna igény szerint 

 • 19.00 órakor vacsora a panzióban

 • 20.00 órakor az aznapi oktatás során készített video elemzése igény szerint, illetve a hótalpas túra során készített képek közös megtekintése.

  

3. nap: március 10. hétfő

 • 7.30-8.00 aktív ébredés (egyszerű joga és légzőgyakorlatok)

 • 8.00 órától reggeli

 • reggeli után sífutás oktatás kezdő és haladó csoportban 

 • könnyű ebéd a sífutó pálya melletti hüttében  délután a haladó csoportnak egy nagyobb sífutó túra, a kezdőknek gyakorlás és kisebb kihívás.

 • utána nyújtás és lazítás, szauna igény szerint  

 • 19.00 órakor vacsora a panzióban

 • 20.00 órakor az aznapi oktatás során készített video elemzése igény szerint, illetve a nap során készített képek közös megtekintése.


4. nap: március 11. kedd

 • 7.30-8.00 órakor aktív ébredéssífutás - nordic walking sport

 • 8.00 órától reggeli

 • 9.30-14.00 sífutó örömtúra fektetett pályán kezdő és haladó csoportban az addig tanultak használatával. Pihenésképp kellemes hütte látogatás a túra közben, a felmerülő sífutó technikai kérdések megbeszélése.

 • 14.00 óra után szállás elhagyása, sífutás kedv és erő szerint akár sötétedésig.

 • hazautazás.

 
A programváltoztatás jogát a hóviszonyok és időjárás függvényében fenntartjuk annak érdekében, hogy minden nap a lehető legkellemesebb és legélvezetesebb programot kínálhassuk.


Szállás és ellátás:

Stoffenbauer, Ramsau, Ausztria


A szállás Ramsau központjától pár percre található, gyakorlatilag pályaszállás a Dachstein lábánál, csodás környezetben.

A panzió tulajdonosai farmot is üzemeltetnek, ahol az állatok megtekinthetőek, illetve a farmról származó hús és tejtermékeket a konyhán használják fel, így friss, háztáji alapanyagokból készült finomságokat kapunk majd reggel és vacsorára is.

Valamennyi szoba fürdővel/zuhanyzóval, wc-vel, kábel TV-vel, telefonnal felszerelt, illetve többsége balkonnal is rendelkezik, valamint nagyon szép szauna is van a házban. Parkolás a szálloda előtt.


       


Árak:


2 ágyas szobában félpanzióval 45+1,8 euró/fő/éj + 99 euró/fő
Fontos!

Csak 4 db 2 ágyas szobát sikerült szerezni, amiből 3 db pótágyazható, tehát 3 fő is megszállhat benne. 1 ágyas szoba nincs!


Mivel a létszám igen korlátozott, érdemes minél előbb jelentkezni!


Az ár tartalmazza:

 • szállás félpanzióval

 • síoktatás és túrák

 • Hótalpas és nordic cruising túra vezetése, hótalpak biztosítása.

 • Reggeli aktív ébredés, videoanalízis.

 

Az árban nincs benne: sífutás - nordic walking sport

 • utazás

 • biztosítás

 • sífelszerelés bérlése

 • félpanzión túli étkezések, hütte, kávéházi és cukrászdai fogyasztások

 • pályadíj


További információk:

 • Ramsau Budapesttől kb. 5 órányi autóút, 90%-ban autópálya.

 • Igény szerint segítünk teleautós közös utazás szervezésében.

 • Bérlésre úgynevezett pikkelyes lécet javaslunk, kezdőknek még inkább cruising lécet. A lécet és a cipőt célszerű együtt bérelni, hogy a síkötés és a cipő kompatibilis legyen.


Jelentkezési határidő:


2014. február 15.Jelentkezés és további információ: info@nordicwalkingsport.hu vagy 06-20-4625791